Navigace

Obsah

Otevřený dopis Města Dačic

Typ: ostatní
Rada města Dačice důrazně protestuje proti omezení zubní pohotovosti pro náš region. Tímto rozhodnutím kompetentních orgánů dochází k radikálnímu omezení lékařské péče pro pacienty s akutním stomatologickým problémem.

Jak Oblastní stomatologická komora Jindřichův Hradec, tak ani zdravotní pojišťovny jakkoli neinformovaly Město Dačice o možném omezení zubní pohotovosti.

Podle aktuálně zveřejněného rozpisu služeb budou občané Dačic čekat na ošetření v Dačicích až do 2. dubna tohoto roku, což považujeme za naprosto nepřijatelné. Pro obyvatele příhraniční oblasti to znamená de facto ukončení pohotovosti, protože jen velmi málo z nich může dojíždět s akutní bolestí zubů 65 kilometrů z Rancířova až do Kardašovy Řečice.

Rada města Dačice důrazně žádá zubní lékaře, Oblastní stomatologickou komoru Jindřichův Hradec a zdravotní pojišťovny o neprodlené obnovení zubní pohotovosti v Dačicích v původním rozsahu.

Tímto otevřeným dopisem se Rada města Dačice připojuje k otevřenému dopisu Mikroregionu Dačicko.

Vytvořeno: 9. 2. 2018
Poslední aktualizace: 9. 2. 2018 10:00